Wednesday, August 20, 2008

Lagi melanggar n0rmativeku..


Tanggal 16 0gos..satu peristiwa yg x penah dibayangkan akhirnya terjadi jua..walaupun tanpa intan sahabatku yg selalu bersama. Pengembaraan itu tetap dilaksanakan. Kali ini Liza menjadi pengikut setia dan semestinya bersama naimku..hehe

PD menjadi destinasi itu juga kali ini, namun dengan cara yang berbeza. Sepanjang jalan dari sh alam ke kUala lumpur dan dari Kuala lumpur ke Seremban..hinggalah dari seremban ke Pd..aku kerap kali bertanya kepada Liza..betul ke kita nak g pD naik bus nie..huhu..( aku mmg x brape nak arif naik transp0rt awam nie..) namun diredahi juga kerana perasan tekad mahu melanggar segala normative ku selama ini. Sekali lagi..aku mahu melakukan kegilaan..aku mahu menikmati hujung minggu ini dengan gembira..tanpa sebarang aturan yang akan memeningkan kepalaku...yeaa..aku dan liZa bertekad mahu enj0y!! hahaha~

Cuaca begitu indah..x panas dan x mendung..elok2 ajer..mengiringi perjalanan kami sepanjang ke PD..alhamdulillah...segalanya berjalan lancar..tanpa sbrg masalah. Bahagia aku..hehe..dari sH alam ke kL..kami naik bus ke kL sentral..dan dari situ..kami naik K0muter ke Seremban..walaupun hampir seprh perjalanan kami terpaksa berdiri..tp x pe...ser0nok jugak..tgk mcm2 gelagat 0rg..ada few student cina yang study dlam train..nak SPM ler 2..rajin di0rg ni x kire tempat..timbul jugak kesedaran dlam diri..betapa anak melayu uiTm yg asyik merusuh bila kate nak buka kuota uitm kepada bangsa lain..tapi bnyk berseronok dan berjoli dengan wang pinjaman dari belajar..(walau bukan semua..tingginye peratus, itulah..termsk la aku sendiri).

Tiba di seremban, naim menjemput kami..dengan sengihnye yg x sudah..nak tgk tv sat...x hbs2 dengan basikalnye..al maklumlah tgh olimpik..pelumba msia, azizul tgh menjadi perhatian nak dpatkan emas utk msia dlm acara sprint..cita-citanya begitu la..sambil dia sampaikan berita kepadaku bahawa dia telah diterima mask team msia..lepas raya dia akan tinggal di MSN, bkt jalil...aku ucapkan tahniah..berbaloi penat lelahnya selama ini. Aku dapat melihat semangatnya yg membara.

Akhirnya pD menjadi destinasi penamat..segalanya kemudian menjadi benar..haha..aku kap pd..dan aku dtg naik bus..haha..hoyeaa..khemah akhirnya terdiri juga..kemudian kami berjalan2 di pasar malam...beli bebola dan bola..haha..mari main...menjelang tengah malam, bulan mula menjengah dari sebalik awan..cahayanya terang benderang bak spotlight besar..kami p0n ape lagi..semakin rancak bermain bola..kejap jadi bola tampar..kejap jadi bola sepak..ape2 jelah..i on jer...bila penat,kami brenti dan duduk bersembang2...amik angin malam yg mula bertiup dingin...bercerita..berjenaka...riuh rendah dengan tawa...sesekali terkenang pada si intan yag jauh di kuantan..klu dia ada nie mst lagi kecoh..hmm..semua p0n diam..sambil merenung unggun api membakar hingga hbs..

Kemudian..kami main lagi..hahah..kali ni main tanam2 0rg..pergh..baru masyuk..liZa jdi mangsanye..hahaha..menjerit2 si liZa...bdk2 nakal 2 semakin menyakat..g cari ketam nak letak atas liza yang tak berupaya..naim plak..d0k geletek kaki minah 2..lagi la menjerit..aku.?tukang ketawa...hahaha...

Ada jugak beberapa kumpulan nelayan pantai yang memukat ketam dan ikan sempena air surut...kami jadi pengikut setia..amik gmabr ikan dan jadi penghibur alias radi0 bergerak..haha..masa air surut ni, kami dpat tgk berjuta anak ketam melata keluar mencari makan...siput sedut yang masih kecil di dasar laut kelihatan...rumpai2 laut..
Sempat juga berkenalan dengan s0rang adik ni yg cute jugak..bila besar mst ensem..haha..nama dia shahrul amin..pemalu 0rgnye...lagi aku ngan liza nak sakat2..haha...

Sekitar jam 3 mcm 2..semua dah ngant0k sgt...kami brg2 kat atas pasir..bwh bulan....nak lelap2..sambil tgk bulan penuh mengambang...sambil dengar bunyi ombak yg sayup2...entah pukul berapa..aku tersedar kesejukan dan lari msk khemah...

Paginya aku tersedar kesejukkan, terdengar naim sebok2 di luar...buat unggun api lagi...wahaha...haba2...aku suke...melihat unggun terbakr hingga hbs..kami jalan2 pula di sekitar kedai berdua..hehe..cari t0ilet..pagi2..ape lagi..kemudian, kami berjalan2 dpantai..amik angin pagi..nyamannye rasa..terdetik, aku pasti nyesal jika aku tak datang ke sini..segalanya begitu indah...

Bangun2!!!haha..semua terkejut...kami p0n terjun msk dalam laut...wah...nyamannya..air suam2 kuku gitu..nikmat2...liza asyik d0k menjerit heaven2..dari semalam..ape kena la minah nie..naim pun mula la dengan lawaknye yg x brape lawak 2..sebab bila dia try wat lawak..dia gelak s0rang..kita9rg blur..hahaha..dia p0n kate..klu intan ade nie br best..hahaha..(sbb intan je yg nak side dia)..wahaha...

Pagi itu, intan tep0n lagi..tanya apa aktiviti..pesan, jangan lupa tgk dia kat tV1..hehe..kami cuba kami kate..tp mlangnye, kami x dpat jugak nak tgk..cari tv x jumpe..maaf intan...kami tau kamu nyanyi x sumbang..haha~





3 comments on "Lagi melanggar n0rmativeku.."

cik intan on August 21, 2008 at 3:21 AM said...

laut!!! dem!!! tak tengok aku??!!! double dem!! huhuhu...

KaLaMkAbuT on August 21, 2008 at 7:08 AM said...

wahh kekward arr skang...kemain g pd x ajak aku...
huhuhu aik.. nie ker cara student uitm yg menghabiskan duit pjmn nyer? hahhahhaha...
winx..winx..winx..
jgn mara dek non ar..

wek yaH mula berleter... on August 22, 2008 at 5:07 AM said...

slh satu cara hbskan duit..tp dgn cara ek0nomi..hahaha~

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez