Saturday, December 11, 2010

aku..dan aku...

0 comments
Sedar x sedar..its been years i'm with this bl0g...lama 2..since dr blajar x abes lagi...nak tau brape lama tgk sendiri la my first p0st! haha..
Bila wat ulangkaji bl0g sdnri, nak gelak kekeh2 p0n ada. Betapa mereng pale 0tak aku dulu..bdk baru trlepas dr 'penjara'(penjara dlm k0nteks ini, hanyalah pemikiran abah dan ibu yg sedikit k0nvensi0nal) keluarga la katakan ( tapi idak la menda yg x el0k yea@haram@berd0sa besar ok...just gila2 jerrr). Melalak lagu hatiku kau guris luka dengan Raja intan, dan naim dekat pantai PD kul 3,4 pagi...main kejar2 ketam..lari2 smpai tgh laut (air surut)...baring atas jalan raya tgk bintang...hahaha..

Bukan 2 jer..mcm2 ad0..semua menda yg gila dan mereng dbuat aku..bertemankan sahabat ku..Raja Intan..hehe..sgt rindu kamu laaa...i duduk rmh..sgt b0san l0rr...nak g bermereng brsama mu p0n mnyak ssh...huhu~

Kwn2 sekuliah dulu p0n dah beranak s0rang2...kejap je masa brlalu...dah smpai seru katanya. Bila drenung diri sndiri? umphhh..n0..no..no..saya msh bdk kecik ok...bak kata test quiz, i'm Buble fr0m p0wer puff girl..(thats mean im still childish and sgt manja- n0t gr0wn up ) hoho00...sgt kejam kuiz itu...At first bila tgk 0ne by 0ne rakan sebaya mendirikan rumh tngga..ada la sdikit stress..nak plak, ada yg bersuara nak masuk minang..lama kelamaan..bila dfikir l0giknya..kawen bkn wajib dlm hidup aku..mmg aku sgt suka baby, tapi blh ke aku mnjaga 0rg sdgkan diri sndiri x trjaga?? hah..pers0alan itu perlu djwab yea jika sesiapa teringin mndirikan rmha tngga..klu jwap nye, yea..maka bleh teruskan niat itu..jika tidak, lupakan dulu...trust me!

0k, wlaup0n saya ada bf itu x brmksd sya sdh brsdia mau kwen. Nama p0n bf..bkan tunang..haha..~

0wh, bf saya..sdh terbang ke China..sdh 5 ari...huhu..rinduu..x yah ckp la..tapi bila jejauh nie..manis nye rasanya merindu...hahaa...xcited gila bila dia c0l..walaup0n 2 ari skali...its 0k..sbb klu dia c0l ari2..mksdnya, ari2 kena dgr ceramah dan tazkirah psal jgn mkn seaf00d..jaga makan..jgn degil...bla...bla...bla...dlu saya ckp x nak dgr...bla..bla...dan lain kali wat la lagi...h0hoho....dia mmg sgt sayang saya...kah2..

Well..in years, many things happened..but i maintained the same..kwn2 lain dah mula mng0rak lgkah dunia baru. Bukan mksd saya ngak mau brubah d0ng...tetapi bl0m tiba masa dan ketika..mgkin thn dpan, mgkin 5 thun lagi..mgkin 10 thn lagi..we'll never kn0w..tgk la..insyallah...saya akan mlgkah juga, tapi bukan skarang...

p/s : Aduss...bnyk ye kenduri kawen..

Thursday, December 2, 2010

i d0nT like tHis!!

0 comments
ape???? marah nie...tapi nak marah kat sape? salah aku jugak...huhu...ape????

Hbs dah berbiji2 naik muka, kaki, tangan aku nie...menda ape 2?? mcm ruam..tapi sebenarnya ruam allergicness dan rasanya sgt gatal...mula2 kat kaki jer...naik bengkak kaki aku seminggu..kaki dah ok..naik plak kat angg0ta2 yg lain...naik ke muka ni yg x leh blah nie...geram mmg x leh nak kata ape...nak marah sape...aku gak la, padan muka...yes..gelakkan diri sendiri...HAHAHAHAHA...~

tapiii...nnt g lgkwi...aku leh tgk jelah ek di0rng makan...huh...this is n0t fair!!! saya akan pstikan...saya ttp akan mkn...sakit kmudian x per...hahaha...(mmg dasar beng0ng)

heiiii...saya bwk la ubt...nnt ada lak kes bengkak satu badan sbb mkn seaf00d..agak2..mintk la djauhkan...heee..0wh..saya mmg dasar degil...d0nt say w0rd..wat penat jer nasihat mnusia degil mcm saya nie..wat rugi air liur jer...walaup0n saya pasti pasti akan trdengar bebelan 0rg2( xtau sape..tp rasa mcm dah leh agak..dan bkan s0rang) nnt...

maaFkan saya..tapi saya mmg tgh pantang x mkn seaf00d skang...namun, gatal2 dan ruam2 tetap muncul..saya p0n pelik..mgkin setelah lama terismpan dlm badan..racun2 ellergic itu keluar skaligus...(di0rg dah janji k0t nak seraang serentak..hehe). Jadi inilah saya yg tgh mengalami kegatalan satu badan...dan nasib baik..kuku dah pendek skit klu x..maunya luka berbirat mcm kena cakar...yg paling tensen..gatal kat muka...dah mcm udang kena bakar....merah jer...argghhhh..i d0nt like this...huhu~

Saturday, November 27, 2010

benG0ng

0 comments
Rasa mcm2 nak ngadu..tapi..tetiba rasa l0st...tiap bulan bila nak dtg bendera jepun mst nak em0 ngan naim...sian dia..=(
~nape bulan ni mcm cepat jerr...dah la nak kena tinggal 2 minggu..nnt teruk la rindu...haiy0oo..duduk kat msia p0n ssh nak smbg...ni kan plak luar negara...sayang...nnt rindu sayang...
~ naim dah ptg rambut...huhu..dulu slalu marah dia simpan rmbut panjang...tapi skang sedih plak..rasa mcm suka tgk dia rmbut panjang...

Thursday, November 25, 2010

A n0vel review

0 comments

Huh~..internet sgt lembap..along kejanya mend0wnload dr smlm..uishh..sgt sakit ati...0leh kerana perasaan ingn menulis sdg membuak-buak maka, diteruskannya juga niat walaup0n n0ta ini terpksa dicatit dtempat lain dahulu..hahaha..

0k..perkara pertama, yesss...saya sdh hbskan me

mbca n0vel “Pictures of Lily”...from Paige T0on walaup0n slpas membelinya ia dpndg sepi buat seminggu..and, a week after that..i finished it..been reading it..a l0t...(n0t much things 2 d0..duit elaun keja sunsilk p0n dah nak habes..hahaha..pe

mb0ros)

Why did i bought it at the first place?? well...been reading malay n0vels..Ramlee Awang Murshid a l0t lately..just nak tukar angin..and i did bought the most expensive ever!! ok..d0nt asked..haha..~

ok..why novel 2...ahah! suka ati i lerrrr...lol~ owh..sebnrnya..because i want to let my mind blewn away fr0m the 5 years ago guy..event the truth is..i keeps me remind of him..but...yup, there is but there...i'm n0t really madly in l0ve with him 5 years ago..what i feel n0w is just guilt because of leaving him suddenly. i just cant lied 2 myself that time that i want 2 spent my whole life with him..look at him n0w..he just d0nt need me then..all he need is himself..leaving him..is the right decision that i made. there...its n0t love..that i feels for him n0w..is it?? urghhh..~

well..the novel..yup..st0ry telling is superb..and i manage to learn new words and keep up my english sbb x dgunakan sehari2..its good..(and buat seketika, lupa pada 5 years ago guy). when it c0me to the endingnya..saya sgt kecewa..she just could stay with Richard..they've been 2gether for 2 years and the are engaged already...haiyooo~

Lily pilih yang lama...first crush dia..h0ho...(pada saya ia sgt kejam)...sbb Richard (tunangnya) sgt kecewa dan jatuh terjelep0k. she said, she love richard..but she love Ben more..(nak tnya gak mcm mana dia leh ukur ek) hehe..~

Ben, lebih tua dr 12 tahun dan dia jtuh cinta pada Ben sejak umur dia..15 turning to 16...haiy00...that time Ben trpaksa lupakan Lily sbb she’s too young...and Ben already engaged to s0meb0dy...walaup0n Ben sendiri c0nfused dgn tindakan dia..dia yakin Lily hanya cinta m0nyet je ngan dia...the truth is..x..after Ben left...she deserted..l0st...dia brubah jadi s0meb0dy yg lain...turning 360 degrees..sgt kesian..sbb Ben mcm sumber inspirasi dia....

And with Richard..he’s a good guy..but dia x penah supp0rt Lily mcm mana Ben buat...walaup0n Richard ni sgt sygkan Lily...well..hands0me, kaya, charming lagi.... smtg wr0ng...he never understand her...lbh kurang Richard nie terlbh realistic pemikrnnya...x brape nak r0mantik la...pmpn kan suka lelaki yg r0mantic..for the n0te: he is and engineer...thats why la k0t...relati0nship aku dgn mamat2 engineer never w0rked out..hahaha~ and when Richard proposed...dia hesitate 2 say yes..but n0t 2 hurt him..she did say Yes..

Then, after 10 years..they met again..( sbb dlm kepala Lily since Richard propose, dia asyik pikirkan Ben jer..dan sentiasa cari jalan mcm mana nak cr Ben..)this time..Ben already divorce..he’s free but n0t Lily, not anym0re...she’s g0t c0nfused...she l0ve both of them...but love Ben more...since they met...Lily become the old she again..she starts 2 d0 things that she used to love doing..( remind me..why did i hate journalism so much..n0t because i hated it because i want 2..but i wanted 2 run away...yes, people tend to ignore things that remind them to things that they lost..same with me here..n0w..i know why...) and Richard starts to c0mplaining h0w she is changing..the truth..that is what she used 2 be..her interest in photo,animals..starts to gr0w again..and Ben keep encouraging her...but n0t Richard..he said, its 2 late for her 2 start things..and she is dreaming..(sgt2 x encourage ok..)

Everytime Lily jumpa Ben,kiranya mcm dlm hati ada taman..ada electric sh0ck, tapi dgn Richard nope..sbb 2 la Lily asyik fikir Ben after Richard ajak dia kwen. S0, at s0me point, Lily dah x sanggup simpan..dan dia explain dgn both of them...and go away, to make decision..

Dlm fikiran Lily, skrg dia dah dah ada everthg, good friends..good bakal family in laws..nice home..and not 2 f0rget..bakal future yg bgus dgn publishing c0mpany..if dia pilih Ben, semua yg dia ada akan hilang..sbb kwn2 baik dia, kwn2 baik Richard jugak..dan if dia follow Ben, dia kena tinggalkan semua 2..

s0 guess what..she chosed Ben..the old guy instead the young, handsome, rich, and 2 years fiancé...why??

Sbb Lily kata, dr dulu lagi..HATI DIA MMG MILIK BEN...h0ho..cinta sgt2 kejam..

Saturday, November 13, 2010

The five years ag0 GUY

0 comments
Penat hari nie...x terasa sgt..mungkin sdah terbiasa...pkerjaan sebegini yang memerlukan kerahan tenaga seharian. Mula2 dahulu...asal reb0nding jer..balik2 k0mpem ketar lutut...lenguh2 segala urat sendi aku nie...pengsan trus x sedar2 smpai ke pagi...

Dlm seminggu 2 nie..ada pekerjaan smbilan yg aku lakukan...jadi duta sunsilk...wahaha..menarik..pagi jer..i bg talk kat school student. sek0lah menengah okay...psal penampilan diri dan penjagaan mahk0ta...wahh..mcm masyuk je dengar..x de lahh...ciput jer...blh laa...bg m0tivasi untk aku bgun pagi dan mengelak keb0sanan terperap kat salun dan rumah...ada jugak alasan utk aku berjalan2 melihat alam...h0hoho~ Tapi nampaknya...cerita sunsilk ini akan berlanjutan sehingga ke thn hadapn...itu permintaan 0rg2 ats...rasanya aku bagi talk bgus k0t...hik2..riak sekejap...

Lately, n0tng much change..except..the 5 years ag0 guy..keep c0ming back and repeating the 0ld dialouge 0ver and 0ver again....i k0npius ok...hati i nie..dan mcm kena carik2 jer...klu i x de bf mmg i balik dgn u...but i have n0 reas0n t0 leave my bf 4 u...dlu i tinggal u...sbb i sgt2 kecewa dgn u...skarg i p0n kecewa dgn u sbb suka wat i serba salah dgn statemnt u 2...tunggu i 5 years k0non...like dlm dunia nie dah x ckup prmpuan jer...bkn ke prmpuan lagi rmai dr lelaki??? i d0nt kn0w what 2 d0...u keep making i k0npius...smp i jadi x lalu makan..moody x ten2 psal...cuai smp dua2 ph0ne leh tertinggl kat umah...n0w..u buat hati i gundah gulana dgn pr0posal kawen u...lagiiii...

haaa..lega...tapi u x tau betapa kurus i rasa bila x lalu mkn malam selama 4 ari...teruk tau...dah la bdan ssh naik...kejam bt0l u nie...aura u 2..i mmg x sangka smpai mcm ni kuat berjaya mempengaruhi i...bahaya2...kena jauhkan diri...

i always motivate myself...saya rajin...saya rajin...saya rajin...dan...0wh...saya syg bf saya...saya syg bf saya...dan saya syg bf saya....dan klu bf saya bc bl0g nie..saya harap dia paham...saya x berniat...

dan kerana hari sdh lewat..saya mahu tidur...kisah duta sunsilk saya masih bl0m berakhir..dan esk..sek itu jauh..dekat sempdan perlis...kena bgun seawal 6 pagi...sbb kena keluar sblm 6.45...huhu..liat nye rasa bdan saya nie...

ade lagi...sbb nak mengatasi stress saya ini...saya telah beli n0vel..dan tajuknya "pictures of lily"..tulisan paige t0on...kisahnya...hahaha...mcm kisah saya...b0doh kan saya...jgn ckp ape2...sbb ini cara untuk saya berhenti pikirkan 0rg itu...

Gnite

Tuesday, November 9, 2010

TAHNIAH utk saya....

0 comments
Hari ini...berbeza dgn hari2 sebelumnya...adakah ia lebh baik...atau adakah lebih buruk?? well...depends...ada yg baik...ada yg tidak...dan ada juga yg mencelarukan kepala...apakah?? let me keep it 2 myself...aL0ne...its n0t easy t0 tell pe0ples...to keep it simple...me 2 day...is different...what diff???well....i cr0ss the b0rder..just 2 see h0w it will g0es with m0m... and n0w...i'm gr0unded and n0 m0re nights 0ut...yes...BRAV0!!!

Sbnrnya the end of the meeting...n0t in the plan..and i am leaving for h0me bef0re i received a call fr0m a friend. Bila di fikirkan...its been l0ng time i havent met that pers0n..s0 decide...half and hour wouldnt hurt much...but turned diffrently...it became an hour...katanya.."i culik u...bkn sng nak jumpa..."...adusss~

mmg teras tersentuh...rasa bersalah p0n ada...menempatkan 0rg itu dhujung jadual...0wh..maaf...saya kesitu urusan kerja...juga liburan dgn se0rg rakan kerana sdh berjanji...jadi maafkan saya...huhuhu...bkn sengaja...jadi demi menjaga hati...i layankan aje...

g0t h0me...safe...after 13o/140 kmj memecut brsama h0nda city abah...in 30 minutes...yeah...its late..30 minutes bef0re 1 am...and...as predicted....dushh( m0m nagging...smbil mnjatuhkan hukuman...lepas ni..malam..stay at h0me..~......

0whh..TAHNIAH untk saya....sgt cemerlang...jadi have 2 be nice and sweet...f0r a least a m0nth...bef0re she can c00l d0wn...s0..friends...n0 m0re nights out for month ok...daaaa~

Sunday, October 3, 2010

mintak maaf =(

0 comments
Mintak maaf...saya x tau apa kena dengan saya...dlm 2,3 ari saya asyik nak cari gaduh dengan org....mangsa2 adalah 0rg terdekat...huhu...ketidak stabilan h0rmon saya kali ini mmg sangat pelik...paling kesian naim...asyik kena marah dengan saya...huhu....mintak maaf =(

Mak saya...saya p0n mintak maaf jugak....dlm 2,3 ari ni saya mrajuk x mau pergi keja....saya jadi x de m0od pergi salun....pergi salun p0n sbb kesian mak...hmm...saya tau saya anak yg teruk....mintak maaf jugak...

Thursday, September 30, 2010

the puzzles in mind

0 comments

Life d0es not running the same when u choose the wr0ng path. Running a business w0n't be the same when u received monthly salary and.. keeping it runs well is another issue that need to be noted.

I've choosed this..thou, i haven't place the fullst0p on it. I rather be something else than this..something that i wish to be since i was a child. well, dreams..wishes...and ambitions..clearly, this wasn't part of it. Its not that i regret it..well..slig
htly, but day by day...kind enjoying it...i likes 2 see people smiling after their hair was d0ne..the looks of satisfying their hopes...their wishes...i feels like angel sometimes...heee..=)

Yeah, the puzzles..when will i ever going to solve it...is there any job out there that fits me well?..fits my child dreams...reporting absolutely something that need to be noted on...but having it as career...need to reconsider...n0pe..

people says, i'm lucky..am i? still young and have business to run on..0wh, no i'm n0t if that they wish to kn0w...like i've said..running a business wasn't the same when living on m0nthly salary..i rather be in their shoes... what all u've seen..is n0t always what u think...yes, its true...ckp senang la..buat teng0k...

blaaa...blaa...blaa...keep whining and whining everyday h0w the business took my entire life...everyday, just thinking h0w's t0 make it run well...everynight keeps thinking and dreaming h0w's i could gain m0re pr0fit...h0w i could sustains the business inc0me...0wh..dem..and feels like i wish if i could just sell it and finds s0mething else 2 d0...i also have my 0wn needs...priorities....if...this decision i havent made...my life...maybe different..better..or worst?? that puzzles...i let it be unsolved...what to decide are decisions..2day...and soon...i h0pe my life would be better because of what i did 2day....=))

Wednesday, September 1, 2010

Rindu

0 comments
Dahulu, sekarang..perkara yang berbeza..sebagaimana dunia semakin berubah...aku juga turut berubah. Kalau dahulu aku rasa seperti malas dan menyampah untuk menjejak kaki ke bandar bernama KL...tapi semakin lama aku dsini, seperti aku semakin merindui duniaku dsana. H0hoho...yea..manusia berubah...aku cemburu melihat rakan2 bekerja sebgai rep0rter...aku semakin rindu dunia itu...

Tuesday, August 10, 2010

pencetus semngat

0 comments
Esk puasa..yeay esk puasa...but i x...well..its a n0rm..n0t pr0ud of it...s0metimes...rasanya berd0sa bila fikir, kang bgus klu aku ni lelaki...my dad would never easily c0ntr0lling me like i am a child eventhough i am 25!!...rasa mcm dipndg rendah, dan dpandang useless sgt. My choice 2 stay at h0me just 2 be my m0m side, bkn sbb x nak berdikari. Aku nak sgt...cari pengalamn sndiri..cemburu dgn kwn2 yang dpat ter0ka pengalamn baru dtempat yang mereka x penah pergi.

Aku x penah minat utk jadi hairstylist jujurnya...x penah trpikir...tapi klu sekali dah menyeluk pekasam biarlah smp ke pangkal lengan ye x? yes...i am learning..dan pr0ses 2 x kan berhenti...smp bila...bidang baru ni bnyk cabarannya..bisnes bkn mcm keja mkn gaji ngan 0rg..tiap2 blan leh senang hati dpat gaji...ini, tiap2 bulan bkn senang hati...ssh hati nak bayar gaji pkrja..bayar sewa kdai..byar bil2...t0p up st0ck kdai...kita yg jadi b0ss p0n hnya pada nama..duit dlm p0ket lagi ciput dr pkerja...tetapi inilah namanya dugaan yang harus kita terima dan redha..

.....chaiy0k2....cheer untk diri sendiri...i can d0 it...=)

Friday, July 30, 2010

kes..kes....

0 comments
kadang2...kepala ni ssh nak pr0ses maklumat. Aduhh...penat pikir nie...duit...duit...mana nak cr duit nie...nak pinjam, nnt mampu ke nak bayar balik...ptptn p0n pr0b...aishhh...g blajar facial...kes..kes..(pinjam trademark amin)....aku xbrape nak suka...urmm...nak je aku bg cdngan kat mak..jual jelah kdai nie...aku g cr keja...k0mpem2 jd exec...takat 1800 2...k0mpem dpt tiap2 bln...tapi bila mata aku ni menjelajah keliling kdai...aduhhh...sayangg....=(

Apa x nyer..mcm2 da buat kat kdai nie...brg2 semua...dr cam hampeh...dah cantik jelita dah..tapi mcm agak tersmbunyi skit... signb0ard kat luar 2...0rg x tau pe la menda ikhtiyar 2...perkataan salun and spa 2..x brape nak nampk..lagi 1...tangga 2....aku yg muda p0n x suka naik...apa lagi la 0rg tua...kes..kes...apa lagi yg nak dbuat utk naik kan bisnes kdai ni ek..

nak g pr0mosi ke sekolah...agak laa..aku s0rg jer...jenuh laa..klu try wat akademi kdai nie..leh la jgk amik praktikal student...jimat k0s...masalahnya...i l0m layak u...huhu...jenuh aku try pr0ses cr idea...x jumpa lagi jalan nie...flyers dah wat dah...harga mmg dah murah habes...x leh murah dah...ssh aku nnt...

Monday, July 26, 2010

t0pik panas utk anak dara~

0 comments
Kawin..kawin...dan kawin...itu je ke yg 0rg pndang bila tgk muka aku...ada tulis ek kat dahi aku yg aku ni dah wajib kawin...ok fine..i am a girl..and i am 25..s0 what?? s0me questi0n came t0 me s0unds like this.."bila nak kenduri?" " umur brape? dah kawen bl0m?" and s0me statement sounded like this " awk ni cepatla kawen nnt jadi anak dara tua" klu x p0n..."dah sesuai 2 kawen..jgn tunggu lama2"...

Aduii..di0rg ingt pe, kawen ni keja sehari je ke? x tau ke nak kena ngadap lelaki yg kita kawen 2 seumur hidup..itu p0n klu smpai seumur hidup laa..ntah2 kawen 2 bulan cerai..pe kes?? nak kutuk aku x de rupa x de 0rg nak ke?? ehh...s0ri skitm bukan aku msuk bakul angkat sendiri...tapi mmg sah2 aku ada rupa..bkn x de 0rg nak..tp rmai sgt yg nak memain ngan aku...x p0n p0n cal0n yg ada...x mau serius...ha, sama la maksud 2 kan...x de 0rg nak...ok ..fine..x de 0rg nak...sbb 2 bapak aku ssh payah calon anak kwn dia yg itu...yg ini...smpai aku naik rimas...tapi adakah dia sedar..anak dara dia yg sul0ng p0n bl0m lagi bercal0n dan bersuami..apa nak dikisahkan anak dara nye yg masih muda lagi cute nie...hahahah...yes..this part..he became speechless...i w0n..!

Bila dah hlg kat ingatn dia psal kisah 2...dia akan tnya lagi..."bila budak 2 nak msuk minang? srh msuk cpt2 skit..." ok...he starts again...and i said...jgn risau..lambat lagi...biarlah yg tua dulu.... when this happens...i....ouch...terganggu, dan hilang dah apa yg nak dcakpkan...dem~

whatever it is..it just n0t my time yet...its true mmg rmai kwn2 at my age yg dah tamatkan zaman bujang masing2...tapi haruskah aku f0llow bila aku sendiri sedar diri aku ni yg mmg masih bnyak kekurangan...yelah...sikap aku ni masih n0t matured en0ugh..mmg x matured -p0n..bgun kul 10.30 pagi...klu dah kawen..laki aku keja 0pis..x ke merana mamat 2..ari2 breakfast air liur jer...haha..aku bgun kull 10.30 sbb salun p0n bkak kul 11..klu bkak kul 2..x ke kul 1.30 bru aku bgun...ha, jwb2...

prangai angin aku ni..ada masa ok..ada masa aku ngada2...ape p0n aku x mau buat...klu dah kwen..ada anak...x ke kesian anak 2..ngan bapak2 p0n x leh makan...terbiar jer...even aku mmg teringin nak baby...aku suka baby yg c0mel..klu dapat anak yg x c0mel x ke aku dera bdk 2...haha...kejam..x mungkin...aku mmg leh jadi ibu yg penyayang...tapi bl0m tiba masanya...main ngan anak 0rg lain sdh laa..

ok..sbb yg paling kukuh skali...duit..yes..kerjaya aku p0n x tau mana lagi hala tujunyer...x smpai sbln aku keja ngan mak..s0 aku tahu bisnes ni mmg leh pegi jauh..tapi x tau lagi kuncinye dmana..it takes time..yelah, kawen needs m0ney kan..bkn sbb nak kawen jer..hutang ptptn aku nie..sape nak tlg bayar? bakal laki aku? mampu ke dia tanggung semuanya..? tanggung aku p0n dia mampu ke? klu dia mampu mmg dia anak raja laa..tapi ade ke ank raja nak kat aku...ha, tapi itu p0n aku kena pastikan dia anak raja yg berduit...bkn raja celup...hahaha~

after married, kena la jgk ada simpanan sendiri..pape jadi aku x de la jadi cam 0rg mereng..klu buatnye laki aku tetiba kena langgar l0ri ke ape ke..x ke jadi janda kesian...~

Kesimpulannya, kawen bkn keja senang...mmg nikah 2 bleh buat skali lafaz jer..tapi hidup selepas 2...aku ni mmg jelas dan nyata anak manja..x reti nak buat keja yang c0mplicated..klu nak tau akaun bank aku 2...dah puas k0rek..asal berisi jer..k0rek..cuma tngal duit asb yg brape sen 2 jer..well, my p0int is...i am useless...n0t yet capable of handling other pe0ple life instead of myself...mcm mana nak jaga anak 0rg klu diri sendiri p0n x trjaga...mak aku yg jaga aku...jadi klu nak cari cal0n suami...kenalah yg mampu handle aku dr pelbagai segi..pers0alannya...ade ke?? x kan ada punyalah...sbb 2 kawen 2 masih jauh dr angan...

~ p/s: aku mmg x penah jumpa lelaki yg bt0l nak serius p0n...just kwn f0r fun..ringkasannya..klu ada p0n..dah jumpa pmpn yg lebih muslimah dan keibuaan jadi bininyer...plus lebih lemah lembut...huhu~

Tuesday, July 20, 2010

need guidance

0 comments
Something not right happened..i don't know where or what gone's wrong. Just something seems to be so wrong..from the begining..this shouldn't be happened...but i kept telling myself..this is the best thing in my life..that come at the right time and situation. i guess..this is what i want..and won't ever regret this..but now..i don't know...everything went wrong...Ya allah...help me..guide me to protect what i have believed.

Tuesday, May 25, 2010

0ld diaries

14 comments


Semalam...mengemas rumah, bilik belakang yang terlalu sesak dengan pelbagai jenis barangan...ntah ape2 khazanah..mcm2 ad0o..hee~Sambil mengemas 2, mcm2 la kenangan lama terimbau kembali..betapa kenangan lalu membuat kita tersenyum dan bersedih.

Dulu, aku suka menulis..hari2 aku akan menulis diary, tentang sekolah, kawan2..perasaan..siapa yg aku minat..mcm2 la kan....pernah sekali, kakak aku terjumpa dan terus buat ulangkaji..kemudian dia buat full rep0rt sekaligus presentation kat mak dengan abah. Hoh..sekalian aku p0n kena panggil mengadap duli yang maha mulia 'DATUK' (gelaran untuk abahku). Bayangkan masa 2, aku br sek0lah rendah..dah agak2 miang gitu..layak la kan..mak bapak antar g sek0lah belajar, i plak asyik minat 0rg 2..haha..lawak jugak bila dkenang..but, h0nestly..my study tetap cemerlang ok..0rg 2 p0n i dah x penah jumpa since hbs sek0lah rendah...biasalah..miang2 rebina la katakan...=)

Hbs satu diary, aku akan smbg dengan diary lain..kakak aku yg pernah curi bc aku nye diary p0n, bila birthday aku..hadiah paling senang..dia akan beli diary baru. pernah lepas peristiwa diary aku dikebas bc 0leh dia, aku cuba st0p menulis, tapi x b0leh..sebab ntah laa..maybe sebab masa kecik walaupun aku ni jenis bising tapi aku x pandai bercerita. AKu lebih suka menulis apa yang aku rasa, dan aku boleh bersikap lebih jujur bila menulis. Kalau bercakap hadapan, aku jadi kelu lidah. Apa yang disampai jadi kaku..dan mesej x difahami oleh pendengar. wahhh..gitu..

Tapi after few years..perlahan2 aku kurangkan meluahkan perasaan kat buku then aku blajar tulis bl0g..dan aku lebih kerap cuba bercerita dengan orang. Sbb aku tersedar aku slalu ada masalah dengan kawan2..aku ckp di0rng x faham aku..tapi masalahnya, di0rg x penah diberi peluang untuk faham aku. Sebabnya aku x penah bercerita tentang hidup aku. Aku lebih suka simpan apa yang aku rasa dengan 'sahabat baik' aku dan buat hal sendiri. alhamdulillah...after that, kawan aku bertambah...dan aku mula punya teman rapat.

Aku blajar bercakap dengan penuh keyakinan. Dulu aku, senang kalah berckp ngan 0rg...but then sape nak jual barang kat aku...0rg 2 kena potong dulu ckp nyer yerrr...mintak maap...hahha..

Satu perkara yang aku sedar, aku selalu menulis s0al cinta..aku minat 0rg 2..aku minat 0rg nie..tapi h0nestly first time aku c0uple adalah ketika aku umur 20 tahun k..dah nak hbs diploma dah p0n..br nak belajar bercinta secara real..he..he..he..ketawa utk diri sendiri yg berlagak matang, tapi sbnrnya x tau apa2 s0al cinta.

First, ingt pilihan yg pling tepat..tapi sbnrnya x..gagal, Dua..ku fikir blh bantu aku lupakan..dan buat aku yakin akan cinta..aku tinggalkan sbb aku rasa dia x penah cuba faham aku. Tiga..setelah puas cuba mengenali hati budi dan keikhlasan..aku terima, namun..ttp berhenti dtgh jalan..dia punya pacar yg lain deng! semua 2 relati0nshp hanya berkekalan selama 3 bln dan x pernah lebih...huhu~hebatkan??



Sehingga kini, cuma naim yg mampu bertahan dengan aku selama 3 tahun..dr perkenalan yang cuma main2..jd rakan berbual dan bersms..kami kian rapat...dan rasa sayang 2 timbul tanpa paksaan dlm mencari kesempurnaan..penuh dengan kasih sayang...wahhh, mmg l0ving hbs bunyi...hehe... Namun, situasi kini berubah..aku berubah. Masa x pernah menunggu kita..dia tetap begitu. Aku jadi kecewa kerana aku mahu sesuatu yang lebih pasti..bukan cuma rasa cinta yang x tahu mana penghujungnya. Hidup manusia akan melalui fasa perubahan, dan aku rasa mungkin sudah tiba masanya aku berubah. Tetapi dia..masih begitu...bagaimana harus kubayangkan rasa kecewaku yg teramat dalam..hari makin hari, hatiku makin terluka dengan sikapnya yang endah x endah tentang masa depan kami. Sampai bila harus aku tunggu? bunyi mcm desperate..tapi h0nestly sbgai prmpn aku kdg2 tercabar jugak ngan sikap DATUk yang asyik nak kenenkan aku ngan anak2 kwn2 dia...geram k0t...masa kenduri abg temp0h hari...rasa mcm nak keluar segala sumpah seranah,tapi sabar je pikirkan abah sendiri....saje je nak tmbah sakit ati aku...dah la aku mmg bangkang sepuas hati abg kawen ngan minah 2..bengkak hbs la kat dlm hati nie..tapi sabar jelah sebab mak tersayang...aku mmg dah ada plan awal utk larikan diri dari kenduri tapi x sampai hatiku melukakan perasaan b0nda...jadi aku diam dan tlg bsh pinggang mangkuk serta mengemas dapur walaup0n aku sudah bersiap wangi2 dan bersih2 yea...ok, tamat pasal kenduri..

Masa mula2 DATUK tahu naim cuma atlit biasa dia pers0alkan aku hb2 habisan...x de 0rg lain dah ke? mcm2 dia x puas hati...sbnarnya ser0nok bila aku tgk muka DATUK yang ala-ala2 x puas hati 2...smpai skrg aku rasa dia still x leh terima..tapi dia x leh kata apa sebab mak ok jer..al0ng p0n ok je ngan naim..dah naim mmg ok..cuma yelah..atlit biasa..aku faham, 0rg tua mst la nak hidup anak dia trjamin..sbb 2 j0d0h2 yg abah carikan mmg la dr kalangan yang berharta juga..bukan salah abah..sikap abah yg kdg2 terlebih protective..walaup0n umur aku ni dah jangkau..umur remaja tua..hehe..~

Pernah sekali, aku mempr0pakan diri...mintk clash...kepala serabut ngan tekanan dr pelbagai pihak...especially abah..dan keadaan sekeliling maybe...Sudahnya, aku sendiri yang mereng...hakikatnya, aku x penah pikir nak kawen dlm masa trdekat dan klu aku pikir aku akan jadi brtambah mereng...mana aku layak kawen lagi...gila ka apa...aku ni umur je tua..pale 0tak mcm bdk 18 thn k0t aku rasa...ha..ha..ha...dan sejujurnya, hati aku cuma ada naim..biarlah semiskin, sedaif mana dia...aku rasa cuma dia yg blh faham dan sayang aku lebih dr segalanya..=)












Sunday, May 16, 2010

masih ragu mentafsir rasa

5 comments
Si dia masih tetap membisu, dan aku masih terus keliru ke mana hala tuju hubungan yang kian terhakis dek waktu dan jarak. Aku masih terus gagal menilai jalan mana yang harus ku pilih. hati masih ragu dan ragu itu semakin membelit salur pernafasan.

Aku cuma mahukan kepastian..cuma itu..tetapi hati aku masih tiada jawapan..milik siapa? aku x tahu...ingin menangis..tetapi cuma sebentar sedihnya hilang..cinta mmg mampu membuat manusia gila..untuk sebentar, ketika aku menyibukkan diri aku jadi lupa..tapi di ketika saat hening begini, rasa sedih itu kembali menjerut rasa..rasa rindu itu muncul..tapi soalnya untuk siapa??

Saturday, April 17, 2010

Kau yg masih disini

2 comments
Rasa mcm dah terlalu lama sangatkan bl0g ni sepi...yup...sepi trus mcm x de tuan..Hakikatnya, ada tuannya..tapi tuannya terasa sepi di hati...walaup0n jenuh mulut berp0t pet sana sini. Entah kenapa hati terasa sepi..kalau dulu dalam hati ada taman, riangnya jiwa bila ada sese0rang yang disayangi. Yang menyayangi masih ada, tetapi tetapi sentuhannya terasa sepi.

Entah..itu je jawapan yg b0leh aku luahkan. Lately, my life seems miserable..i d0nt have time t0 think much..just g0 with the fl0w..what i sh0uld d0..i just d0 it..what i think i want 2 say...i just say it...i look n0rmal..but i am n0t...hati ni berkecamuk..x paham...c0mplicated, c0nfused...

Ini semua dugaan Allah swt untuk menduga hati kita sejauh mana kita ini yakin dengan adaNya dia. Jujur aku katakan...aku mudah goyah...hatiku mudah berkecamuk..hati ini milik siapa? Saat ada yang lain cuba mengetuk kembali pintu...aku mudah terpujuk untuk menduakan dia...Aku tahu aku kejam...aku tahu aku jahat..tetapi ada sebabnya aku begitu...kasih sayang bukan mudah untuk dijual beli..tetapi kasih sayang mudah pudar tanpa adanya harta duniawi....aku sentiasa berharap dia akan lebih jauh menilai hubungan kami...sem0ga dia x kan pernah terlambat untuk menyelamatkan aku dr terus hanyut cuba menyayangi yang lain..

maafkan aku andai gagal menerima mu seadanya...aku telah puas mencuba...hingga kini aku masih terus memujuk hati...kerana hati ini masih milikmu...sayang ini masih terlalu tebal..walau cinta ini kian terhakis..aku masih cuba bertahan..kerna kau yang pertama meyakinkan aku masih ada cinta yang sejati.

Sunday, January 24, 2010

Jika aku menangis lagi...

5 comments
Mmg benar, menangis b0leh membuat hati semakin ringan, otak semakin segar untuk memikirkan masa hadapan. Tolong jangan terganggu dengan tangisan aku yang lalu. Aku telah tinggalkan ia dibelakang. Aku tahu aku perlu kuat demi ibu tersayang. Aku tahu aku perlu sabar dengan karenah manusia selagi aku masih dibawah. Aku juga tahu bukan mudah untuk mendaki gunung yang curam.

Kadangkala, aku terasa terlalu lemah untuk menanggung sendiri. Mahu bercerita, tidak tahu mana mahu dimulakan sebabnya terlalu banyak yang terpendam berlumut dalam hati. Mulut tidak pernah ringan berbicara masalah hati. Hanya bercerita kisah suka hidup. Teman yang rapat kian sibuk dengan masalah kehidupan sendiri. Dahulu kala sedih ada teman penceria hari, kini teman yang rapat itu sukar dicari penggantinya. Yang ada bukan sama jantina dan sering disalah erti...enggan mencorak masalah lain, maka jurang harus dicipta.

Usia...agak sensitif utk se0rg wanita. harus..untuk aku yg slalu brangan, 25 adalah diketika aku sudah bergelar se0rg wanita bkerjaya...mungkin belum terlewat...aku masih mengejar harapan itu...aku mahu berjaya...

Thursday, January 14, 2010

kenapa aku menangis?

3 comments
Kenapa aku menangis? aku p0n xmengerti..yang pasti tiba2 aku menangis dengan teresaknya? apa sebabnya? aku x tau...mungkin aku rasa marah, geram, tapi aku x mampu marah...aku rasa benci, tapi aku x b0leh membenci...aku rasa menjadi mangsa ketidak adilan...tetapi inilah realiti dunia...segalanya bercampur baur...apa aku mampu buat...? hanya menangis...dan menangis..dan menangis lagi...

aku tahu aku lemah dalam sifat tegas...ya, aku mmg lemah...jgn percaya luaran..aku sukar menangis...dan cepat melenting...tapi kini, aku suka berdiam, dan mungkin lebih mudah tersentuh...

sabar itu ada hadnya...tetapi hari ini segalanya x menyebelahiku...lebih mudah mungkin hari yg malang...aku benci dgn hdp aku skang...benci menjadi pecacai lecturer..yg pandai mengampu, habuan lebih...yg kerja keras...? pandg sebelah mata...

bagaimana pula dgn si minah perampas katil dan bilik asrama ku...sudah la dtg x berjemput..bila kita mahu menuntut hak...dia buat x endah...bagai kita si peminta sedekah...

mak abah, bukan mahu bersikap anak derhaka...tapi kadangkala..terasa kasih syg dibahagi-bahagi...aku ni anak angkat ke?

ada bf..tapi bila mahu mengadu..dan teman berbicara...dlayan seolah mengganggu dan pengacau? Mungkin sudah ada yang b0san...

apa yang tinggal untukku? diri sendiri yang x berapa lawa, x berduit...dan x bekerjaya....x berumah..dan cuma mampu menangis....dan menangis...

mungkin esk akan lebih baik....? ya, cuba lelapkan mata..m0ga esok....hari akan lebih baik untukku...-end-

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez