Wednesday, March 4, 2009

Kisah rimas


  
 
      I' ve been prankked..by two numbers that i hardly know...siapa makhluk allah yang nak mengenakan aku..idak la dketahui...tetapi siapa saja yg telah membuatkan hidup aku seharian x tenang..aku doakan dia p0n x kan tenang smpai dia ngaku ngan aku..siapa dia sebnrnya..dan mana dia dpt nombor phn aku!!

     Cerita bermula kira-kira jam 2 tghari kelmarin. Baru pulang dr mensettlekan segala cukai tanah dan pin2 bersama ibu..amat penat dan lapar..maka telefon berbunyi mengatakan message msuk tak diendahkan. Setelah kenyang mengisi perut..maka menjenguk la hnphn di tepi sofa..ada miscol dan 2 message. urm..miscol..019-4347081 dan message dr 017-6798342 sebnayak 2 message.  Siapakah? try col 019 kembali..mana nak tau..hal penting ke..bunyi..x d angkat. 

       Message dr 017 lak berbnyi..nama awak watie kan..nak berkenalan boleh?? dan awak sibuk ke? (wtf!!). Tapi dalam hati budget..ni mst mana2 mbr nak kenakan aku nie..maka aku dgn rasa ingin tahu..menghantar mesej bertanya siapa dsana? saya kenal ke? ...kemudian..bermula la episod yg membuat aku rimas dan marah...bila dtnya. Nama saya ayie..smpai ati awak dah lupakan saya.....maka aku ckp la..mmg la lupa..sbb x kenal!! lepas 2, jwb lak..awak x kenal saya..tapi saya kenal awk..klu nak tau psal saya cari laa psal diri saya..pehal lak nie....x pelah..klu mcm 2....x yah la msg saya, saya x berminat..ok..bye..kemudian..dia msg lagi..aku x ingt...sbb aku x bls dah...at the same time  another no.019 message aku jugak...introduce himself as haikal ( betul atau x..x dketahui) bagi reason yg sama..nak berkenalan..katanya kenal aku..jumpa kat mana..x tau la..x ingt lak ada sipi2 kwn nama haikal..tapi aku trus ckp..s0ri..x kenal..i x minat!


        By the evening, the 017 msg lagi...hai, still smbong lagi ke?? tau la bdk diploma x setaraf ngan lepasan ijazah...power sgt p0n..x kemana gak kan..(huish..dia kenal aku nie..siap perli2 lak 2..) maka aku dah ilang sbr..aku bg tau naim..naim p0n col tnya..dia kata makhluk 2..ngaku kwn aku..siap tnya naim ni balak aku ke?? eh..saya bukan balak..saya manusia...(haha..leh lak wat lawak naim nie). aku x puas ati..aku amik 019 aku..(rmai x tau no. nie..sbb no family) aku c0l..dan aku tnya...siapa nie? dia ckp ayie..ok..saya wati..mana awk dpat no saya..ada la..0rg 2 srh rahsia..(cis..ketinggln zamn nye alasan..) mana leh mcm 2..suka2 bagi no sy kat 0rg..siapa ntah? saya kenal ke?then..dia ckp mira..bdk 2 br pindah sini..kat selayang..dia x bg sy bg tau nie...aku p0n pelik la..saya x de kwn kat selayang nama mira..baik awk ckp betul2..(dgn nada x puas ati..). dia p0n gubra..tau takot...pas 2, leh lagi nak add...saya cuma nak berkenalan je..saya ikhlas nak kwan..(ape2 jelah..) ok la..saya mintk maaf yea..tapi saya x berminat..tlg jgn msg saya lagi k..bye. Ape2 p0n..aku ttp x puas ati..siapakah makhluk itu yg telah mengkucar-kacirkan hidup aku seharian..? aku sumpah dia x tenang..after that dia msg lagi..dia kata sori la..saya ganggu awak..(nak wat ayat2 sedih lak kan..pe ntah) aku reply balik..time kash la d0akan saya td..(aku geram sbb dia perli aku psal blajr degree x kemana...) dia kata..mana ada dia d0kan aku p0n...lepas 2, aku p0n..s0, why do you care whether i blajar smp degree ke..master ke..phd ke..apa kaitan dgn u? i don't ask money from u...i keja ke x..apa u ssh hati..? lps 2 br dia nak back off ckp..x nak bertekak ngan aku la..ape la..huh....lega skit aku dah leh mrh 0rg..wahaha~

     Nak tau nye psal..aku siap leh col myra bdk clas aku masa dip dulu..dia dok mana..kenal x mnusia nama ayie...dia ckp..dia d0k sh alam..dan x plak dia bg nom aku kat sape2..

     Subuh tadi...the 019 msg plaki..dan ckp menda yg x leh dterima akal fikiran...serta menyakitkan hati...ni la antara msg pendek aku ngan dia.~

019-woi bgun..kang aku tmpar ko kang, otak aje pndai, tp xda akal. ko tau dak cmne buah kena tebuk tupai, mcm 2 ar..lama2 akan busuk. ko jgn jadi busuk ati da..i love u.

aku-gila! 

019-mmg i gila, tp u mst ingt, i ttp akan mmrhatikan u dan smp nnt satu masa.., u akan mnerima i seadanya, i x tkan pts as demi cinta i kpd u yg dah lama i ingin ktakan, i syg u..

aku- double gila!!!

019-i x ksh ape u nak ckp..i mmg gila. tp i gila kat u seorg je..klu awk nak tau..bnda yg plg cantik ddunia yg sy ingin jumpa adlh awk..love u babe..

aku- i suspected tht u have seriously mental illness..in another word..skizofrenia..go get medical chek up b4 its 2 late..!

019- what, i think i din't ve the ilness, but i'm fallen in love with u. u not deserve to prevent that. u must support it..


pape p0n..aku dah x reply..nampak sgt psycho yg bodoh dan x layak dlayan...kenal x..ape x..tetiba..i love u..nak muntah dengar...pengajaran dr cerita nie..aku nak tnya korang..adakah korang kenal manusia yg aku aku cari itu?? Yang pasti misi org 2 mmg berjaya..sbb membuat aku maki org2 yg tersebut datas..sebelum aku tid0..dan selepas aku bgun tid0..pape p0n..aku doakan org yg mengkucar-kacirkan hdp aku nie..x kan tenang slagi dia x ngaku kisah sbnrnya dgn aku...

**kisah nie mengingtkan aku pada cerita 2 thn lalu..cousin x-bf aku nyamar nak berkenalan ngan aku sbb kononnya nak baik kan aku dgn dia semula..cis..x de keja lain ke? mula aku ingt naim nak kenakan aku..tapi rupanya x..

**maka kwn2....bantu la aku mensiasat nombor2 ini, adakah anda kenal..atau adakah anda sendiri dalang dsebalik misteri inie??
 haikal- 019-4347081
 ayie- 017-6798342 

bantu aku selesaikan misteri ini..thanx 4 reading...

3 comments on "Kisah rimas"

JaJa anak Pakcik Usop on March 6, 2009 at 5:32 AM said...

sabo aje la wati
ko buat bodo ajek
aku rasa tu mst diorang boring tahap cipan
tak memasal haru biru hidup ko ek
hehe..
kalau ko da tau sape tu
bitau la aku
mana tau kot nak ajak men lempang2 ke
blh aku join sekali=D

cik intan on March 6, 2009 at 10:01 AM said...

beb..
0175707472 sape lak..

wek yaH mula berleter... on March 8, 2009 at 3:03 AM said...

jaja-dlm beberapa ari nie..aku dah wat pertimbangan smpai tetido..dlm pertimbgn aku..ada beberapa org yg dsyaki..dan telah aku approach org plg disyaki itu..tapi dia bl0m ngaku..wlaup0n dpsycho oleh aku..(mungkin bkn dia..tapi ada care2 kegugupan skit dlm cara ckp 2..jadi kita tunggu dan lihat..)

intan-aku x tau..kes misteri aku bl0m sttle..huhu~

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez