Tuesday, March 3, 2009

Aku dan guardian.


          Lat 2 day..aku g intrvw..dgn guardian..iye..yang pharmacy 2....huhu~ but i guess..semuanya mcm x menjadi jer...aku jd blur sbb kena tunggu lama sangat kot..mana x nye..2 minggu lepas..aku g intrview dkt jabatan buruh kat sp laa..under GCH retailing...then dia ckp nak serap aku msk under guardian...aku p0n hepi la kan..but..dia ckp u go for another intrview which is the real interview la..dekat penang on 28..aku p0n..aduss..pe la dekat sgt..kul 9 pagi..awal lak 2..hampeh t0l..tapi x pelah...nak djadikan citernye...pegi la awal..kul 8.30 dah smpai..awal la sgt...kdai br nak bukak.

          Aku p0n msk la tnya..sbb aku cam confuse2 bt0l ke ada intrview nie..sbb di0rg bg tau aku mcm 2 minggu yg lalu dan x c0l comformkan p0n...maka aku p0n tnya la dkt manusia yg berada kat dlm 2..nasib la bt0l..tapi dia ckp..b0s bl0m mask..kul 11 k0t...Aku rasa mcm nak jerit je kat muka 0rg 2..ciss..tapi aku sabar dulu..but, they told me to come at 9..can u comform it again..? chewwah..cool la kan..haha..pas 2, dia kata maybe at 9.30 or 10..so u come back later laa..aku p0n..ciss..durjana..(aku nak marah gak..x psal aku kena bgun awal dtg dr sebrg jmbtan..bos dia msk lmbt..suke ati je mainkan perasaaan aku!!)

         Abah aku..relax je tid0 dlm keta..dah la parking jauh..(maklum la..penang kan x bnyk tpt parking..dah la jalan bnyk one way..dah lama x mai penang..lajak la skit..jauh la skit parkingnya) aku mls nak jalan jauh2(pkai heel la katakan)..maka aku beli magazine..lepak je tepi 2..walaup0n aku ngant0k dan teringin melelapkan mata..

        Kul 10 tepat..baru aku melangkah msuk ke pasaraya 2 balik..(dalam hati..klu x mai gak dlm 10.30..aku nak balik!)  Rupanya..ramai plak yg dtg interviewnye..dlm 5-6 0rg gak..dan ada s0rang minah nie..perghh..cun..muka dah macam wardina..putih, s0pan je dia..(berlawanan la dgn aku ni kan..) terpaku la kejap aku memandang..(dah mcm aku ni lesbian lak kan..tapi x..hehe..). Maka nak djadikan ceritanya...turn aku msk interview 2..mula2 semua ok..5 minit...10 minit...15 minit( aku dah b0san)....bnyk lak s0alan dia..seolah mencari alasan menolak aku..mana x nye..nak srh aku speaking..dah..aku nye resume..wat dia terdiam jap..nampak la muka kagum dia..lepas 2..dia d0k belek2 aku nye resume..tnya kalau letak another branch lain dr sp..kesah x? aku kata..x pe..0pen minded...kena keja shift x per ke? x de kurfew time ke?? x de..keja nye psal...sy penah balik kul 5 pagi( dr keja laa..) kdg2 kena keja 0vertime..boleh ke..klu cuti raya ke..x dpt..x pe ke...ape la lagi..ringkasnye..aku jwb ok je semua...dia x puas hati!

   Soalan dia lepas 2..mmg memerangkap aku..why u choose guardian instead of being a rep0rter?? uik..aaaa...well, since i already have experience working as a journalist..i guess i need a break..i wanted a job that let me to relax a bit..( ape ke..sekali trus kena tembak.) if u want a relax job..then we cannot give u that..lepas 2...bla2....adeh..( tapi aku sengih jer...)dan angguk je ckp dia..pas 2, lagi..what do u know about management?..blaa2...wht..tapi aku maintain senyum...last skali..okey..is there anything that you want to know?? maka aku tnya 2 s0alan cepu mas...brape org actually yg dia nak pkai ?blom ape2...trus kena tembak lagi..dush2...x kesah la brape org yg kita nak cari..if yg dtg semua bgs..has degree..so what?? we also have degree..what we looking for is somebody yg bgus wat keja..jgn lepas kita hire..mcm2 komplen dr customer..(aku sengih lagi dan tetap angguk..) that's why..we are looking for somebody that can do work...if yg dtg 10..tapi semua x leh wat keja..kita ttp x kan hire. Cisss..sharp shooter nie!!. pas 2..

     Soalan ke-2..berhati2 skit..if i were choosed for this position..where will i be placed for trainning...then dia jwb dgn terus jer..prai...then lepas 2 aku tnyabeberapa soalan follow up.. benefits la ape la..gaji semua....maka tamat la sesi intrview aku slama 20 minit...(aku rasa plg lama antara semua yg dtg sebelum aku 2..berpeluh2 jugak la aku bertarung. Longlai gak la rasa...tapi masa jalan..maintain je senyum kat semua yg pandang...hehe..(cover la beb..konfident 2 penting!!) ...lepas 2..beberapa jam selaps 2...aku rasa mcm x puas ati je..dan dlm hati..(bkn aku doa ek..) aku rasa mcm x dpt jer...huhu..(wlaup0n aku ttp harap dpt...) so..tunggu dlm x tunggu..we'll see in a week..what will happened??



**nape aku kata x dpt..yg intrvw 2..cina pmpn..dia dia nampak sgt cerewet..dan bila aku analisis blik jwpan utk s0alan yg dberi...i screw up several time..damn!!

4 comments on "Aku dan guardian."

buck on March 3, 2009 at 6:53 AM said...

post apa ni..ada mengutuk2 penang..tak puas hati ni...ermmmm

cik intan on March 3, 2009 at 6:48 PM said...

tu la..aku pon tak puas ati sbb kutuk2 orang penang! bopren aku org penang tau! hahahaha!

what ever it is, byk kan bersabar..teruskan berusaha..doa..insyaAllah ade la rezeki tu..

buck on March 4, 2009 at 6:42 AM said...

mana tuan tanah ni...jawab cepat kemarahan kami ni...whahahah

wek yaH mula berleter... on March 4, 2009 at 11:28 PM said...

kenyataan 0rg yg berkereta..itu realiti kalau mau d0k penang..dah la jam..ngalahkan kL...serik nak p penang...huh..migrain!!!

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez