Sunday, February 1, 2009

Cikgu ke reporter???


It's been several days i haven't write anything in this blog. Some friends start to ask, where have you been gone???? heh..i said nowhere..still here..bukan busy jd cikgu ye buc...busy main game..itu je keja leh wat dah tenet x de. Bukan kena potong..tapi modem wireless r0sak..dem bt0l..!!

B0san? x yah citer laa..rasa mcm dah sebulan je aku jadi katak bawah tempurung..ngeh..ngeh... (bape ari je baru..). Ssh jugak tenet x de..x leh aku nak memblog dan meneruskan usaha menghantar resume ke sana sini walau satu p0n x dapat2..haha..jadi satu tabiat. Cuma skang will get more busy dan stress skit..aku kena handle all the students by myself..isk..isk..my sis g0t KPLI..so she will be berkursus di maktab selama setahun k0t..tapi dekat umah jer..double dem.!! malangnya, she have to quit sbb dia kena dok asrama sebulan..haha..padan muka!!! tapi aku p0n padan muka..uwaaa...tension ~

Yelah, x kan aku nak quit gak..aku nak wat pe lagi?? s0, i decide to carry on by myself as long as i x dpat keja..so..this is my life. Jadi cikgu tuisyen yang x btauliah. Tadi, aku isi borang wartawan utusan, student aku dah tnya..

saidatul: cikgu watpa?
Aku: Isi borang mintak keja...
Saidatul: Cikgu p0n x mau ajar tusyen dah ka?
Aku: Yelah, kena la cikgu cari keja lain jugak..penat2 cikgu belajar tinggi2...hutang pinjaman
blajar x bayar lagi...
Saidatul: Abes 2...kami nak tusyen kat sapa nnt ?? (dengan muka sedih)
Aku: Erk~.....(sambil tarik nafas) Cikgu mintak baru..belom dapat p0n...
Saidatul: Diam...(terus wat muka sedih)
Aku: Adoiii....(dalam hati)

5 comments on "Cikgu ke reporter???"

cik intan on February 2, 2009 at 8:26 PM said...

pelikkan takdir menukar jalan hidup kita..aku yang dulu beria-ria nak jadik cekgu skolah, then nak bukak tadika..alih2 kamu yg menjadi cekgu...
huhu..mai lak eje kl..tak la aku sunyi..

buc on February 2, 2009 at 11:08 PM said...

nk sibuk jugak..lagi pelik kalu keja jadi ofis boy mcm kami ni..waawawaw

wek yaH mula berleter... on February 3, 2009 at 12:42 AM said...

aduih..jadi reporter lagi senang dr jd cikgu beb..pening den..pening....~

KaLaMkAbuT on February 3, 2009 at 1:41 AM said...

argh!!! gedik!.. aku ckp jadik cekgu.. bln 6 kpli kuar.. jom reramai jadi chekgu!..huhu

wek yaH mula berleter... on February 4, 2009 at 10:06 PM said...

hahaha~ j0m..gaji bnyak..keja x susah p0ng!!..klu kena antar ceruk leh claim bnyk..keh..keh..~

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez