Wednesday, February 4, 2009

BOIKOT INTAN ( sbb dia tag aku jd panda!!)


      Al-kisahnya, aku telah di tag intan di dalam satu gambr d FB sebagai panda...uihh..menghina sungguh...dan mendatangkan kemarahan nie..agak2 rindu p0n, x yah la smpai mcm 2 skali...tunggu la pemblasan dr aku...siap kau..hehe..abg aku balik malam nie..ngeh..ngeh..lalala~

    Sayugia menyambung entry kali nie, aku juga telah ditag intan untuk mendedahkan 25 random things about me...myself..ape yea..? aku p0n kurang arif dengan diri sendiri sebnarnye..hehe..(well, i'm the person who doesn't know about herself really well..) but..i'll try ok..

1. First time aku bercinta, last year in Uitm during my diploma in Mass communication, with my x-schoolmate and also, my classmate masa form 4 and5. 

2. Aku pernah bcinta, 4 kali..and 3 of my relationship never last more than 3 month..except the fourth..hang on till now..heee..almost a year. Bravo.

3. Antara yg 3 kali bcinta 2..bukan aku yg ptskan ok..i never break a relationship..kecuali, dgn seorang manusia yg pernah jadi kawan baik aku but suddenly becoming mine the most enemy on earth.

4. Aku juga seorg yg tomboyish jugak masa kecik( closer to my brother than my sis)..dah msk men. baru berubah wajah..hehe( agak2 tau x kenapa??)~

5. Aku slalu kena saman parking dan skali p0n x penah bayar..haha~

6. but..first time last month..on januari 11, aku kena saman langgar no entry..RM150..and i have to pay it..(tgh kumpul dana nie..huhu). Malang sungguh naseb time 2, dah la br kuar duit..kena lak saman..kui2...-mcm mana lak pak polis 2, leh terberada kat depan plak time 2, dan aku lak x prasan..isk..isk..

6. Aku aktif dengan segala jenis sukan balapan masa sekolah dulu..(100, 200, 400, and 1200 metres), also lompat jauh.

7. Sukan berbola plak..aku mmg terkenal sbg kapten bola jaring dan juga bola baling masa sekolah rendah. have won several medal..gold peringkat sekolah, then pernah wakil daerah dpt silver..yeah..~ but then, masuk men. bit slow...sbb cikgu pasukan warden asrama..and dia berat sebelah. so..i quit!

8. i join kadet polis and jadi hardcore..haha~

9. Since school, aku jadikan kakak aku idola sbb she always cemerlang in studies.....

10. Aku penah join st john ambulance because of her..b4 i join cadet polis and be myself..know what..i couldn't stand tgk luka2 semua 2..isk..

11. after pMR..i decided to choose pure science class since my sis is in that course and my family wants me to become pharmacist...

12. but i turn differently..now, i will be graduated in bachelor in mass communication(hons) (journlism) soon..by this may 2009.

13. Aku suka kaler putih,ijo..purple and pink.

14. i always drives my mom's kenari..the black kenari.

15. x suka pkai baju kurung...rasa rimas..dan of course kena bsopan..x suka

16. always wears seluar...dan slalu kena bebel..so, i gantikan dengan skirt..better than baju kurung.

17. x penah berminat nak jadi cikgu..but suddenly terjadi cikgu tusyen plak.

18. always berminat nak jadi reporter..but turned 'i don't know.."

19. suka makan..dan makan..seafood is my fav..(but x leh makan slalu..takut kena gout)

20. ooppss...the most important thing..I DON'T DRINK MILK!! dan menda2 yg sekutu dengannya..kurang gemar..kecuali, soya beans.

21. i think i got tekanan darah rendah...sebab, slalu cepat pening..dan yg pasti i got migrain... one more thing, senang jatuh sakit..( rasanya kena amalkan gaya hidup sihat kembali...jom kita bersenam!!)

22. love coklat..nescafe..

23. suka wat keja gila..sesuka dan sesedap rasa..cnth..went to PD at the middle of the night(sbb b0san), brnyanyi2 d tepi pantai dgn couple of friends  yg boleh melayan kegilaan aku..then tido dlam keta..hee..


24. Suka tgk karun...hehehe..(jiwa muda...)

25. Dulu..setting time nak kwen 25...tapi skang aku add lagi 5 tahun form my age now..that's mean..29..maybe.

so i guess...2 je kot yg perlu dketahui tentang diriku hamba Allah ini...so i tag...

Brader buc
Brader Sham
Brader Hamzah
Brader naim..(kamu ler sayangku)
Cik Jaja
Cik Na
Cik Virus

8 comments on "BOIKOT INTAN ( sbb dia tag aku jd panda!!)"

cik intan on February 5, 2009 at 6:47 AM said...

beb! nombo 13 aku takleh blah..rupenyer ko pon ade ati ngan kaler pink ek..jiwa gadis gak ko ek..hahahahah!!!
ok la aku tag ko kungfu panda..dr aku tag ko antu yg dlm keranda tu, nak? hahahah!

wek yaH mula berleter... on February 5, 2009 at 7:02 AM said...

hoho..thanx 4 the idea..haha~

buck on February 5, 2009 at 10:30 PM said...

apa ni..kt sini pun kena tag jugak...

KaLaMkAbuT on February 7, 2009 at 1:05 AM said...

aik!
aku pun kene skali..
eh tumpang tanye...
apekejadah nyer 'TAG' tu?
huhuhu

my life my story on February 7, 2009 at 6:16 AM said...

cikgu.. cikgu sihat ke? dok guma tu tambah la berat badan barang 4, 5 kilo.. haha

wek yaH mula berleter... on February 8, 2009 at 11:02 PM said...

hahaha...
buc: kata nak jwb 50..where's an0ther 25 nie..mengulat yea...
virus: just list d0wn..25 rand0m things about u..bila kena TAG..u have to answer the same question laa...(rujuk blog intan)
jaja: hehe..n0rmal la 2...aku masak, aku makan..jadinya...bertambah la kg nye...hehe~

buck on February 9, 2009 at 6:08 AM said...

letak manatah 25 lagi..sat nk cari..

wek yaH mula berleter... on February 12, 2009 at 7:02 PM said...

cari2...x jumpe siap buc..i marah niee...!

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez