Sunday, October 26, 2008

TeMan selamanya..


0rang kata, sarang tebuan jangan dijolok. Almaklumlah..bila diganggu ketenang sarangnya, siaplah habuan yang menanti. Lebam-lebam la nanti satu badan.

Musim dah final nie, masing-masing nak emo, nak tension nak marah2 x ten2 psal. Aku yang mmg sedia angin satu badan nie jgn sesiapa cuba nak cari psal. Bukan la kurang penyabar orgnya..tapi kalau dah terlalu kerap memendam dgn berdiam diri. Satu waktu meletup.. blh jadi gunung berapi. Time 2, klu mulut ni nak melaser ke..nak perli pedas ke..salah sendiri. Aku p0n manusia biasa. Kalau dah terlalu kerap ditekan. Mmg boleh jadi gila klu asyik memendam.

Aku ni bukan susah nak difahami p0n. Aku boleh jadi seorang kawan yang sangat baik, dan boleh juga jadi kawan yang sangat jahat. Kalau kawan sendiri buruk kan aku dengan org..jgn salahkan aku kalau sifat buruk 2 aku realisasikan demi dia. Yelah, bak kata org..org berbahasa, kita berbudi..tapi bila org mengata, kita mengeji.

Aku x sempurna..aku cepat marah, dan aku juga cepat sejuk kalau kena dengan caranya. Lepas marah, aku dah x simpan dlam hati. Aku cepat memaafkan kalau benar ikhlas cara maaf diterima. Kalau boleh tulis citer gaduh2 dlam blog nie,dah lama aku nak buang...tapi bila dah dimulakan balik trend 'datin celup' 2..rasa ringan lak tangan nak mula2 taip..yelah kan..klu benar ia katanya maaf diterima..apa ertinya blog2 ini semua. Mudahnya aku, bila aku marah,..jangan diganggu..bila aku sudah tenang..akan kembali n0rmal lah aku. Soal kawan..kita sering beralah..kdg2..terasa diri dipergunakan..tapi demi kawan..apalah sangat..pernah terdetik..terjumpa sudah teman sejati..di saat ssh dan senang..kemudian..mula berantakan..aku akur..bila dia sdh jauh memesong dari diri yang mula kukenal..siapa dia? aku mula mengenang zaman bersama.

Sesekali ada terdetik, mungkin salahku..kerana beranjak pergi jauh dari hatinya. Tetapi, sesekali ada juga terdetik..salahnya, kerana terlalu menjadi orang lain..terlalu pentingkan diri..Tetapi semua manusia berubah...Ya, untuk menjadi lebih baik. Tidak untuk dia, kalau dia mula membuang rakan2 seperjuangan nya..dan aku..pernah berjanji tidak akan melukakan kwn2 yang telah banyak membantu seperti mana dia..

Kepada sahabatku yang berssh payah mempertahankan ku..maafkan aku..atas ketelanjuran kata..we promise each other to change 4 goods..i will keeping my promise..how about you??..love my dear friend..FRIENDS FOREVER>>

0 comments on "TeMan selamanya.."

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

 

Langkah wekYah Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez